dimarts, 29 de novembre del 2011

Resum actes 25 de novembre 2011

L'alumnat dels instituts de secundària van tornar a participar en la lectura de diferents textos a la plaça de la Vila, en l'acte central de Concentració i Lectura del Manifest Contra la Violència vers les Dones 2011. L'Institut Escola del Prat (que va comptar amb la representació més nombrosa, amb tres alumnes) va col.laborar amb la lectura, per part d'Angelita Agramunt, de Llença't de Lax'nBusto; Andrea Giménez i Sara Jiménez van llegir Desde los afectos de Mario Benedetti. A continuació, l'Insitut Salvador Dalí, que va ser l'únic amb representació masculina, va comptar amb Pau Ruiz llegint la cançó Imagine de John Lenon, i Paula Romero que va llegir Cançó de fer camí de Maria Mercè Marçal. Per acavar, aquesta primera part de l'acte, l'institut Baldiri Guilera, amb les alumnes Noelia Mollá Martín i Carmen Paz Pinto van explicar que, de manera autogestionada, van triar les persones representants del centre així com el text a compartir, la cançó Que nadie de Manuel Carrasco.

La conductora de l'acte, Míriam Roures, periodista de El Prat Ràdio va presentar les lectores del Manifest d'enguany "Des de la proximitat" que van ser: Rosa Pérez González, vocal del consell de Dones en representació de l'AV Sant Cosme i Sant Damià; Rosario Amador, vocal de l'AV Nucli Antic i Montserrat Boronat estudiant en pràctiques a l'Ajuntament del Prat, del Màster d'Estudis de Dones, Gènere i Ciutadania. Altres altres a remarcar van ser el taller d'Emocions i Sentiments que es va fer a l'Escola del Parc amb la col.laboració de Trencaclosques, projecte de l'AMPA de l'Escola.

2 La foto de grup "Fem un Click per les Dones" organitzada per Dones Sàvies del Barri de Sant Cosme. Click per les dones 2011

La xerrada: Mites al voltant de la Violència masclista a càrrec de Conchi Sanmartín, doctora en Psicologia, docent i investigadora, que va comptar amb 25 assistents, entre les quals hi havia 3 homes. conchi

I el contacontes de gènere, activitat familiar, que va tancar el cicle; amb la participació de 40 persones entre pares, mares i criatures.

Les noies i nois poden practicar tota mena d'esports

Com és habitual, des de El Prat Ràdio, també hi va haver un programa emmarcat en el Cicle: Enfortint capacitats (1a part) i (2a part).

Es ressalta la iniciativa de la Biblioteca Antoni Martín en publicar una guia de recursos bibliogràfics en relació a la violència masclista, i dels mitjans de comunicació públics locals de fer-se ressó, exemple de com des de diversos àmbits ciutadans com el cultural i mitjans de comunicació hi ha compromís i acció contra la violència vers les dones.